Λεξικά in.gr (Αξιολόγηση)

Εισαγωγή 
Η συνδρομητική υπηρεσία λεξικών των in.gr / Ματζέντα παρέχει πρόσβαση σε 15 λεξικά (5 εκ των οποίων Αγγλικά<>Ελληνικά) με ετήσιο κόστος 19 ευρώ (με ΦΠΑ). Η υπηρεσία αντικαθιστά την προηγούμενη δωρεάν πρόσβαση στη Χρυσή έκδοση (Αγγλικά<>Ελληνικά) της Ματζέντα.
[Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο translatum.gr ως Αξιολόγηση συνδρομητικής υπηρεσίας λεξικών των in.gr / Ματζέντα]

Σύνδεση στην υπηρεσία
Η σύνδεση στην υπηρεσία μπορεί να γίνει είτε από την αρχική σελίδα του in.gr, είτε από τη σελίδα του σελίδα του λεξικού. Σημειωτέον, όταν κάποιος δεν είναι συνδεδεμένος, εμφανίζεται και στη δεύτερη σελίδα το πλαίσιο εισαγωγής λέξης προς μετάφραση. Αφού κανείς πατήσει το Enter ή το κουμπί Μετάφραση, εμφανίζονται τα πεδία σύνδεσης χρήστη.  Στην αρχική σελίδα του in.gr εμφανίζονται εξαρχής και τα πεδία σύνδεσης χρήστη.

Απομνημόνευση κωδικού πρόσβασης
Η απομνημόνευση κωδικού πρόσβασης λειτουργεί από τη σελίδα του λεξικού αν έχετε επιλέξει το πλαίσιο ελέγχου «Να παραμείνω συνδεδεμένος» αλλά δεν λειτουργεί από την αρχική σελίδα του in.gr (δεν υπάρχει επιλογή «Να παραμείνω συνδεδεμένος»). Έτσι, αν κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησης και το ανοίξετε ξανά, η σύνδεση δεν θα διατηρηθεί και θα πρέπει να εισαγάγετε εκ νέου τα στοιχεία σύνδεσης (εκτός αν έχετε επιλέξει το πλαίσιο ελέγχου στη σελίδα του λεξικού).

Χρήση του «εισάγετε» αντί για «εισαγάγετε» 
Ένα γλωσσικό σφάλμα που ακολούθησε την παλιά, δωρεάν, υλοποίηση του λεξικού έχει να κάνει με τη χρήση του «εισάγετε» σε μηνύματα όπως «Εισάγετε τη λέξη που θέλετε να μεταφράσετε» / «Εισάγετε λέξη (αγγλικά ή ελληνικά)» / «Αποτυχία σύνδεσης! Παρακαλούμε ελέγξτε ότι εισάγετε σωστά τα στοιχεία σας και προσπαθήστε ξανά.». Αν και δεν επηρεάζει την ποιότητα των λεξικών, ηχεί ως μία δυσαρμονική νότα σ’ ένα περιβάλλον όπου η γλωσσική ακρίβεια είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Pages: 1 2 3 4 5

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: